Top 5: onze favorieten!

Leuk dat je onze mooie stad komt bezoeken! Genoeg te doen en te zien hier op het gebied van shoppen, architectuur en uitgaan! Met dit handige lijstje van favoriete dingen van onze medewerkers verken je onze stad als een echte ‘local’.!

# 1 Huur een fiets
In een land waar meer fietsen zijn dan mensen (16 miljoen inwoners, 18 miljoen fietsen), kun je er niet omheen om de stad op twee wielen te verkennen. Veruit de goedkoopste en meeste efficiënte manier om alles te zien! Vraag onze staff om meer informatie en plekken die je gezien moet hebben! Tip: de gidsen van urbanguides bieden dagelijkse begeleide fietstochten.

#2 Het land van de molens!
Je zou het misschien niet zeggen, maar een tochtje naar de molens in Kinderdijk is de ultieme dagtrip tijdens je bezoek aan Rotterdam. Op slechts 25 kilometer afstand van Rotterdam (een uurtje met de ferry) ligt dit Unesco gebied dat in alle seizoenen prachtig is om te bezoeken en te fotograferen. Vanaf het hostel is Kinderdijk makkelijk te bereiken met de waterbus (13 euro voor een retour) of met onze begeleide tour op woensdag en vrijdag (15 euro).

#3 Festival Fun
In de zomer is er ieder weekend wel een festival of evenement in de stad. Muziek, kunst, film, dance, theater, noem maar op! We hebben het allemaal hier! En het leuke is, ze zijn vaak nog gratis te bezoeken ook! Voor meer informatie en de agenda, check de website van Rotterdam festival of via WeOwnRotterdam

#4 Fenix Food Factory
Dit is echt de nieuwste en absoluut leukste ‘place to be’ in Rotterdam! Gevestigd in een voormalig industrieel pakhuis vind je hier verschillende creatieve en culinaire ondernemers onder 1 dak. De Kaapse Brouwers (lokale bierbrouwerij) is onze persoonlijke favoriet. De Fenix Food Factory heeft een heerlijk terras en is perfect voor een late zondagmiddag in de zon of een vrijdagmiddagborrel met je vrienden. 

#5 Waterfront
Aangezien de helft van ons mooie landje onder zeeniveau ligt, is het moeilijk om het water en de kades te vermijden. Ervaar een van de grootste havens in de wereld met Spido, picknick aan de rivier de Maas, neem de watertaxi naar Hotel New York of een duik in de Kralingse plas! Het kan allemaal.