Kerstvakantie in Rotterdam

Winter tips Rotterdam

Hostel ROOM Rotterdam is ook geopend tijdens de wintermaanden. Boek je overnachting in Rotterdam en ontdek hoe de stad in de winter en rond kerst veranderd in een magisch winterdecor. Zelfs in Coronatijd is Rotterdam de moeite waard en natuurlijk vermijd je hierbij de drukke plekken. Ga op zoek naar de lichtjes in de stad en laat je vooral verwonderen!

Wandelen

Hostel ROOM Rotterdam ligt midden in het monumentale Scheepvaartkwartier en is hiermee een ideale en rustige uitvalsbasis. De boten in de nabij gelegen historische Veerhaven zijn uitbundig verlicht en ook de prachtig versierde tuinen aan de Parklaan en het Park zelf zijn een streling voor het oog. In het Museumpark (voor of na een museumbezoek) is het fijn vertoeven met een warm Take-Away drankje. Ook leuk: ontdek de stad met behulp van 1 van onze gratis wandelroutes. Bijvoorbeeld de Street Art tour of de Real Rotterdam tour.

Sfeervolle Veerhaven feestelijk verlicht

Rotterdam Light Festival

In de donkere maanden van het jaar worden verschillende pleinen in de stad in het licht gezet. Op het Heemraadsplein in West gaan de lampjes als eerste aan. Ook op het Noordplein en op het Afrikaanderplein worden via een lichtshow de verhalen van de wijk verteld. Een droneshow vervangt de vuurwerkshow met Oud & Nieuw. Dit nieuwe Rotterdam Light Festival begint vanwege de Coronamaatregelen beperkt, maar is zeker de moeite waard.

Rotterdam stadhuis
Schaatsen

Ben je liever wat actiever? Zoek dan 1 van de 2 schaatsbanen in de stad op. De Schaatsbaan in Kralingen heeft een 400 meter baan voor de wedstrijdrijders en een baan met regenboogverlichting en fun voor de kinderen. De curlingbaan is dit jaar ook weer open en je mag geheel Corona proof zelfs met een paar vrienden een workshop doen. Plaswijckpark heeft dit jaar ook weer een schaatsbaan. Leuk voor de kleintjes.

Schaatsbaan Rotterdam

Winkelen

Nog snel last-minute kerstinkopen doen of jezelf trakteren op een nieuwe outfit voor het nieuwe jaar? Dat kan natuurlijk ook. De winkels zijn dit jaar ook op 2e kerstdag geopend. Wel adviseren wij bij drukte vermijd het centrum. Op 20 december is er een Swan Market (lifestyle markt) in de Van Nelle Fabriek.


Warm drankje bij de kerstboom

Na een dag slenteren in Rotterdam of actief op de schaatsen, is niets lekkerder dan even neer te ploffen in een van de fijne fauteuils van de Foyer van het hostel. Net na Sinterklaas toveren we deze plek weer om met veel lichtjes en gezelligheid. Geniet van een warme Gluhwein of koffie naast de kerstboom. De kinderen kunnen eindeloos sjoelen, knutselen, tafelvoetballen of bordspelletjes spelen in onze warme foyer of kelder, uiteraard met de bekende en gezellige kerstliedjes op de achtergrond.

De ROOM bar

In de foyer vind je ook onze bar waar je drankjes en diverse snacks (pizza’s, tosties en dagsoepen) kunt bestellen en gezellig kunt tafelen. Tevens is er de mogelijkheid om zelf in de keuken een eigen kerstmaaltijd voor te bereiden. De keuken van het hostel is uitgerust met voldoende borden, bestek, glazen, potten en pannen, dus dit hoeft de kook kunsten van de chef niet in de weg te staan! Geen zin om te koken? Wees gerust. Graag koppelen we je aan bevriende restaurants in de omgeving.

Kerst - Winter arrangement

Enthousiast geworden? Reserveer dan via onze website en gebruik kortingscode: WINTER

Bellen of mailen mag ook uiteraard. info@roomrotterdam.nl of 010 282 72 77 

Actie loopt van 7 december tot en met 5 februari 2021

EUR 24,50 p.p. (exclusief 6,5% toeristenbelasting)

Inbegrepen is:

·      1 x overnachting in een 2, 4 of 5-persoonskamer

·      Welkomstdrankje (Gluhwein)

·      1 x Kerst ontbijt van de Boulangerie

·      Gratis citymap ‘Ga gewoon zelf’ 

Extra’ s op de kamer:

·       Gratis Koffie/thee hoekje

·       Spelletjes, kleurplaten & potloden

·       Linnenservice> Gratis handdoeken & heerlijk opgemaakte bedden

·       Oordopjes, shampoo & zoete traktatie

 Verder in het hostel:

·       Gebruik van gastenkeuken

·       Fietsverhuur tegen betaling mogelijk

·       Tafelvoetbaltafel

·       Sjoelbak

·       Film kijken op grootscherm

·       Fietsen berging 

Vanzelfsprekend houden wij rekening met alle Covid-19 richtlijnen, dat wil zeggen:

-       Wij reserveren voor maximaal 4 personen per kamer (met uitzondering van gezinnen die tot 1 huishouden behoren).

-       Het hostel draait slechts op 50%van de normale capaciteit. Dit om het aantal gasten tot een minimum te beperken en om in de gemeenschappelijke ruimtes ruimschoots te kunnen voldoen aan de 1,5 meter maatregel.

-       Alle contactpunten (tafels, stoelen, deurklinken, sanitair en overige oppervlaktes) worden regelmatig gedesinfecteerd met antibacteriële schoonmaakmiddelen

-       Antibacteriële handenspray aanwezig op de kamers en op verschillende plekken in het hostel.

-       Alle medewerkers dragen mondkapjes, blijven met ziekteverschijnselen thuis en laten zich onmiddellijk testen.

 

Wat verwachten van u:

-       Regelmatig handen wassen

-       Mondkapje verplicht in receptie en foyer

-       Volg de RIVM richtlijnen. Blijf dus thuis bij verkoudheid, keelpijn of koorts.

Book a
room