Paasweekend op z'n Rotterdams

Pasen in Rotterdam in Coronatijd

Geniet dit Paasweekend van elkaar, de voorjaarszon, (chocolade) eieren, paashazen & een coronaproof Paaspicknick in Rotterdam. Met deze leuke tips is het paasweekend voor je het weet weer voorbij! 

Paas surprise bag....vergeet je kleedje niet! 

Haal op zondag 4 en maandag 5 april je PAAS SURPRISE BAG op bij de receptie van hostel ROOM. Je kunt de tas voor vrijdag 2 april bestellen bij de receptie of via info@roomrotterdam.nl. Ook als je geen gast bent 😉

Met deze tas vol lekkers start je je Paasdag zeker goed. Zoek een mooi plekje in 1 van de parken dichtbij. Vergeet je kleedje niet!

Kosten EUR 11,50 p.p.

Picknick met de ROOM Paas Surprise Bag!
Egg hunt

Hostel ROOM verzorgt voor de kleine gasten op zondag een heuze Egg Hunt! We hebben de Paashaas uitgenodigd om zijn eieren bij ons te verstoppen! Vind je het grote gouden ei, dan staat je nog een extra verrassing te verwachten! 

(Alleen op zondagochtend 4 april).

Bloemetjes buiten zetten! 

De Keukenhof is nog gesloten, maar wist je dat ook in Rotterdam prachtige bloementuinen te vinden zijn? Op loopafstand van het hostel, vind je Het Park bij de Euromast, aangelegd in 1850. Mede door de Euromast, de historische bomen en de goede ligging is het een geliefd park voor de Rotterdammers. Aan de voet van de Euromast staan ieder voorjaar de tulpen prachtig in bloei. Aan de overkant van Het Park bevindt zich Tuin Schoonoord. Een verborgen tuin en daardoor zeker wat rustiger. Ietsje verderop ligt het Museumpark met de prachtige rozentuin en uitzicht op de Kunsthal en het nieuwe depot van Museum Boijmans van Beuningen.

Het Park bij de Euromast (foto: Iris van den Broek)
De drie konijnen

Wat is er leuker dan met Pasen op zoek te gaan naar de drie Konijnen van kunstenaar Tom Claassen. (cadeau van de Kunsthal aan Gemeente Rotterdam ter gelegenheid van hun tienjarig bestaan). Ze staan op het gras tussen het Natuurhistorisch museum en de Kunsthal en zijn niet alleen geliefd bij volwassenen. Vooral voor kinderen erg leuk om op te klimmen en klauteren.  

Wandelen

Voor leuke wandelingen in de stad verwijzen we je graag naar onze wandelblog in Rotterdam tijdens Coronatijd. Ook hebben wij verschillende Do-it-yourself wandelroutes (bijvoorbeeld Street Art tour, Food Tour, Real Rotterdam Tour & Rotterdam Highlight tour).

En ben je toch aan de wandel, loop dan langs een van deze leuke adresjes voor een take-away drankje of hapje. In de Rotterdamse parken vind je deze heerlijke hotspots:

Fietsen, fietsen, fietsen!

Wat is er leuker dan de stad te verkennen per fiets! Of beter nog: kom zelf op de fiets naar Rotterdam! Nederland is relatief klein en daarom perfect om per fiets te ontdekken. Sportief, goedkoop en helemaal coronaproof! Maak er meteen een korte fietsvakantie van en fiets van hostel naar hostel. Check deze site voor meer informatie www.bikepackingholland.nl

Overigens kun je in het hostel ook fietsen huren (EUR 12,50 per dag) en trap je vanuit ons met gemak in een uurtje richting de molens van Kinderdijk. Ook al zo’n leuke plek voor een Paaspicknick!

Martkhal (foto: Adrienne Wildeman)
Rotterdam Waterstad

Voor de ultieme Rotterdam beleving neem je vanaf de Veerhaven de watertaxi naar de SS Rotterdam. Met 50 kilometer per uur ben je binnen no-time aan de overkant van de Maas. Loop vanaf de SS Rotterdam terug via Katendrecht en haal onderweg nog wat lekkers bij de Fenix Food Factory!

Ook leuk om te doen is de waterbus naar Dordrecht Je stapt op aan de voet van de Erasmusbrug en een klein uurtje later sta je in de oude binnenstad van Dordt! Struin door de gezellige straatjes, bezoek de moestuin van Villa Augustus en neem de waterbus weer terug. Geheid een gezellige dag! 

Overnachten? Dat doe je natuurlijk bij...

Na al dat gewandel is niet fijner dn even met je beentjes languit op de bank! Hostel ROOM heeft ruime & betaalbare familiekamers waar je heerlijk kunt verblijven en overnachten. Een originele overnachting op een van de mooiste plekjes in het centrum van de stad: het historische Scheepvaartkwartier!

Zo zie je maar, er is nog genoeg te doen en beleven in Rotterdam, veilig & coronaproof! 

We wensen je alvast een heel vrolijk Pasen! Veel plezier! 

Book a
room