Coronaproof wandelen Rotterdam

De paden op....de lanen in! 

Wandelen is met stip de nieuwste trend deze Coronatijd. Iedereen is massaal aan het wandelen geslagen en haalt met gemak de 10.000 stappen per dag! Ja, je moet wat en met al dat gewandel’ in je eigen buurt ben je inmiddels ook wel klaar. Daarom tijd voor wat anders. Wij van hostel ROOM Rotterdam gingen voor jou op zoek naar de leukste coronaproof wandelingen in Rotterdam. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

 

Tastywalk

We beginnen meteen maar met onze eigen favoriet! In januari begonnen met een piloteditie en die was binnen notime uitverkocht. Daarom wegens succes verlengd de Rotterdam Tasty walks: Coronaproof Culinair wandelen in Rotterdam. Wij likken alvast onze vingers af bij de Snex and the City walk of the Noord Scoort wandeling! Check hun website voor meer informatie.

 

Stadswandeling 010

De stadswandeling010 biedt een veilig uitje en ondertussen support jij de lokale horecaondernemers. Je krijgt een leuke routekaart, overheerlijke deals bij verschillende restaurants en hotspots en zelfs een pubquiz!!! Het enige wat jij hoeft te doen is te wandelen en genieten! Kijk op de site voor meer info.

 

Watertaxi Rotterdam

Het perfecte excuus om je wandeling een stukje te onderbreken: de Rotterdamse Watertaxi. Want Rotterdamser dan dit wordt het niet. Niets zo spectaculair als een ritje over het water met de watertaxi. Met 50 kilometer per uur ben je vanaf de Veerhaven binnen no time aan de overkantvan de Maas, bij Hotel New York. Overigens kun je hier ook meteen een stop maken voor een take-away coffee, maar ook voor belegde broodjes en huisgemaakte frites!

Watertaxi van de Veerhaven naar Hotel New York

Vanaf Hotel New York loop je over de Rijnhavenbrug (ook wel Hoerenloper genoemd) richting Fenix Food Factory. Bezoek daar de versmarkt waar je Booij Kaasmakers, Jordy’s Bakery en natuurlijk de Kaapse Brouwers vindt.

 

De Bospoldervos

Wildlife spotten in Rotterdam? Ook dat kan tijdens je wandeling. De Bospoldervos is het nieuwste kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman. Hofman werd vooral bekend om zijn Rubber Ducks, de enorme gele badeenden die onder meer in de haven van Hong Kong ronddobberden. En ja, je kent Hofman misschien ook uit Wie is de Mol? De Bospoldervos ontleent zijn naam aan het gebied waar hij staat (Rotterdam Bospolder). Het is een enorm kunstwerk van maar liefst 10 meter hoog en 16 meter lang! Het is een ode aan de natuur en aan de stad: de vos sluipt de stad in met een plastic tasje in zijn bek. Maar wat zit er eigenlijk in dat tasje?

Bospoldervos Schiedamsedijk Rotterdam West

Beeldenroute Rotterdam

Buiten is het nieuwe binnen! En dit geldt ook voor de kunst! Vanaf de Kruiskade (net voorbij het Centraal Station) tot aan de Westzeedijk vind je maar liefst 17 kunstwerken die deel uit maken van de beeldenroute Rotterdam. En dit zijn zeker niet de minste. De bekendste werken zijn van Umberto Mastroianni en Auguste Rodin.

Beeldenroute Westersingel

 

Streetart wandeling (ROOM Rotterdam tour)

Ben je toch op beeldentocht door de stad, combineer dit dan meteen met de hostel ROOM Rotterdam DIY Streetart tour. Tijdens deze Street Art tour ga je al lopend op zoek naar de beste straatkunst van Rotterdam. Sommige kunstwerken zijn interactief en nodigen je uit om zelf onderdeel uit te maken van het kunstwerk. Slenter lekker door het centrum, bekijk de Streetart en pak nog ergens een take-away coffee. Die van Ketelbinkie koffie op het Willemsplein is onze persoonlijke favoriet! 

 

Markten

Natuurlijk mag ook een bezoek aan Rotterdams beroemde icoon-  de markthal- niet ontbreken. De ondernemers in de markthal zijn nog steeds geopend voor je boodschappen of het afhalen van eten. Op dinsdag en zaterdag vind je ook de weekmarkt op de Binnenrotte in Rotterdam. Een van de grootste markten van Nederland.

 

Overnachten doe je bij.....

Na al dat gewandel is niets fijner dan even met je beentjes languit op de bank. Boek dan een overnachting in hostel ROOM Rotterdam en je hoeft na je wandeling helemaal nergens meer heen. Het hostel heeft een fijne bar met take-away opties voor koffie, pizza’s, soepen en tosties! Ook in de ochtend staat een ontbijtje voor je klaar. Take-away of geserveerd op je kamer! Kant en klaar en volledig coronaproof!

Book a
room