Staycation: bikepacking in NL!

Backpacken wordt bikepacken deze zomer

Misschien stond je rugzak al klaar? Had je je reis door Azië en Australië al uitgestippeld en was je al flink aan het sparen om de reis van je leven te maken.

Helaas zit die langverwachte backpacktrip er door alle corona perikelen waarschijnlijk niet in. Jammer natuurlijk, maar waarom niet backpacken door ons eigen mooie Nederland? En dan gewoon op de fiets? Lekker gezond, makkelijk, goedkoop en je ziet de mooiste plekjes. Samen met een goede vriend(in), je geliefde of juist met je gezin.

Er valt zoveel te ontdekken in Nederland en fietsen geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Nederland telt 35.000 kilometer aan officiële fietspaden. Dus geen beter land om te ontdekken per fiets dan Nederland! Ook als je van off-the-beaten-track houdt.

Maak er een echte fietsvakantie van, fiets van stad naar stad en overnacht in de leukste hostels van Nederland. Hostel ROOM heeft de handen ineengeslagen met 12 andere hostels verspreid over het hele land, dus of je nou voor een ‘lazy route' of voor de ‘die-hard’ variant gaat, in deze hostels staat een lekker bedje voor je klaar, krijg je in de ochtend een heerlijk ontbijtje en leggen ze je extra in de watten als je de code #bikepackingholland noemt als je bij ze boekt! Bovendien krijg je ook een echte stempelkaart. Want zoals bij de Elfstedentocht, verdiend ook deze hosteltour een eervolle onderscheiding.

Waarschijnlijk kom je langs plaatsen waar je nog nooit bent geweest of zelfs nog nooit van hebt gehoord! Geweldig toch? Beetje het idee van een Canadees of Australiër die nog nooit aan de andere kant van zijn eigen land is geweest, maar wel de halve wereld al heeft gezien!

De internationale sfeer, maar ook het ‘home-away-from-home’ gevoel ervaar je bij al deze hostels en het lijkt of je mijlenver van huis bent. Overnacht in een hostel in een voormalige gevangenis, bezoek waterdorp Giethoorn, slaap in een container of chill in een hostel aan het strand. Dit moet haast wel een onvergetelijke zomer worden!

Alle deelnemende hostels

Alkmaar – Kings Inn
Haarlem – Hello I’m Local
Noordwijk – Flying Pig Beach
Utrecht – Strowis Hostel
Giethoorn – Black Sheep Hostel
Leeuwarden – Alibi Hostel
Groningen – Rebel Rebel Hostel
Den Haag – King Kool hostel
Delft – Hostel Delft
Rotterdam – ROOM hostel
Tilburg – hostel Roots
Eindhoven – 3BE
Maastricht – Green Elephant hostel

Dus waar wacht je nog op? Zoek die vriend/ vriendin op waar je weer eens goed mee wilt bijkletsen in de de natuur. Check je fiets! Back light! Stippel je trip uit! Boek je hostel (vergeet de kortingscode niet)… Neem voldoende water mee & GA!!!!

Hostel ROOM’s Lazy Route!  

Fietsen van Rotterdam naar Utrecht

Duur: 3 uur en 30 minuten
Km: 63 km
CO2 besparing: 9456 gram
Energieverbruik: 1355 Kcal

Met een gemiddeld snelheid van 18 km ben je binnen 3,5 uur van hartje Rotterdam in hartje Utrecht op een gewone stadsfiets. Ideaal dagtochtje als je de ochtend gewoon relax wilt beginnen en genoeg tijd wilt hebben om onderweg in leuke plaatsjes en op picknickspots te stoppen.

Vanuit Rotterdam volg je in eerste instantie zo veel mogelijk het water. Start bij de Erasmusbrug (net achter hostel ROOM), volg de Maas tot aan de Brienenoordbrug die dan over gaat in de Nieuwe IJssel. Langs Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht kom je dan vanzelf in het mooie pittoreske Gouda. Stop hier zeker bij 1 van de vele kaas speciaalzaken. Zonder kaas mag je eigenlijk niet door! Daarna vervolg je je weg via Haastrecht, Oudewater en via Woerden fiets je dan langzaam Utrecht in. Vooral die klein Zuid-Hollands dorpjes zijn echt heel leuk om doorheen te fietsen.

Eenmaal in centrum Utrecht is er uiteraard ook meer dan voldoende te doen! Gelukkig staat Joost en z’n team in Hostel Strowis al voor je klaar om je te verwelkomen met de beste inside tips over hun mooie stad!

Fietsen van Rotterdam naar Delft

Duur: 56 minuten
Km: 17 km
CO2 besparing: 2541 gram
Energieverbruik: 361 Kcal

Met een gemiddeld snelheid van 18 km ben je binnen het uur in hartje Delft op een gewone stadsfiets. Perfect als je het de avond er voor laat hebt gemaakt en nog veel van Rotterdam wilt zien.

Eigenlijk volg je in dit geval de rivier de Schie en stop je wellicht nog even bij de Zweth of Den Hoorn.

Langs de TU en de Pottenbakkerij van Delfts Blauw kom je vanzelf in het mooie Delft met een rijke geschiedenis aan Koninklijk Huis verhaal en natuurlijk het mooie wereldbekende Delfsblauw! Neem een leuk klompje mee als souvenir 😉!

In Hostel Delft vertellen ze je graag meer lokale tips!

Fietsen van Rotterdam naar Den Haag

Duur: 1, 34 minuten
Km: 28 km
CO2 besparing: 4227 gram
Energieverbruik: 607 Kcal

Met een gemiddeld snelheid van 18 km ben je binnen 2 uur midden in Den Haag op een gewone stadsfiets. Echt een leuke dagtocht als je ook nog even een paar uur in Delft wilt stoppen en daarna door wilt richting de Kust. Delft is dan de perfecte break! Daarna is het niet lang meer om al het vaak nog onbekende van Den Haag te leren kennen. Den Haag zal je zeker verrassen met uiteraard alles op en rond het Binnenhof, het Vredespaleis, de Musea (Escher) en als bonus het strand van Kijkduin en Scheveningen!

Jan van King Kool vertelt je graag de leukste tips van zijn ‘mooie stad achter de Duinen’! Bezoek het Binnenhof, het Vredespaleis, maar ga ook op zoek naar het standbeeld van Haagse Harry, midden in het centrum van de stad. Eet een harinkje bij de beste visboer van de stad, vlakbij het Binnenhof. En natuurlijk neem je ook een Haags Hopje bij je koffie!

Volg de laatste nieuwtjes via Instagram: www.instagram.com/bikepackingholland

En vergeet ook niet #bikepackingholland te vermelden als je bij de deelnemende hostels een boeking maakt ;-) 

Book a
room